Víkend s buldočkem


1. VÍKEND S BULDOČKEM
linka
Fotografie z VÍKENDU:
Kateřina Pejšová - FOTO (Módní přehlídka)
Kateřina Pejšová - FOTO (Sranda závod)
Denisa Šamánková - FOTO (Přednášky)
Denisa Šamánková - FOTO (Soutěž dětí)


Ve dnech 29. až 30. 5. 2015 proběhl 1. VÍKEND S BULDOČKEM, a to v kempu Orion v Roudné u Soběslavi.

Letos poprvé jsme k tradiční květnové klubové výstavě s bonitací připravili program i na sobotu, který se skládal nejen z naučných přednášek, ale měl také svou zábavnou část.

Víkend začínal pátečním příjezdem do kempu, ubytováním a večerní volnou zábavou. Vzhledem k tomu, že byl příjezd jednotlivých účastníků víkendu individuální, někteří přijeli až v pozdních večerních hodinách, ponechali jsme uvítání a seznámení s programem až na sobotní ráno, aby mohli být přítomni všichni účastníci víkendu.

V sobotu, hned po snídani začal celkem nabytý program. Prvním bodem programu byla žádaná přednáška paní Kateřiny Pejšové o problematice výstav a vystavování, která byla doprovázena tolik potřebnými a přínosnými názornými ukázkami z vystavování buldočka. Paní Pejšová si připravila nejen zajímavé povídání o vystavování, ale vše zároveň předváděla na své fence budločka, což bylo pro zúčastněné velmi přínosné. Účastníci přednášky měli rovněž možnost klást dotazy, a hlavně následně, v odpoledních hodinách si každý mohl, pod dohledem Kateřiny, zkusit vše nacvičit na nedělní klubovou výstavu.

Aby byl program zajímavý i pro nejmladší účastníky víkendu, děti, probíhala současně s přednáškou, soutěž dětí v kreslení, do které se dokonce zapojili i dva dospělí. Děti kreslily, jak jinak, samozřejmě buldočky, a pro ty nejmenší byly připraveny omalovánky. Všechny kresby byly velmi povedené, nádherné, nebylo možné z nich vybrat ten nejhezčí, cenu si zaslouženě odnesly všechny děti.

Po skončení přednášky byl připraven tzv. „Sranda závod“, jehož účelem nebylo „jen“ vyhrát, jak tomu obvykle bývá, ale především pobavit psa, psovoda i všechny další zúčastněné :-) Závod se skládal z přivolání za ztížených podmínek (pejsci byly lákáni na pytel piškotů, a zároveň rozptylováni hrou s míčem). Někteří buldočci byli sice na chvilku rozptýleni těmito „ztíženými podmínkami“, ale nakonec všichni ke svým páníčkům doběhli :-) Buldočci museli dále překonat kladinu (v našem případě lavičku) a závod byl zakončen tzv. „volným“ cvikem, který byl ohodnocen bonusovými body :-)

Po té v programu následovala polední pauza na oběd a po zaslouženém posilnění následovala další zajímavá přednáška, kterou si pro nás připravil hlavní poradce chovu pan Pavel Kolář. Přednáška byla velmi poutavá, zahrnovala nejen historii chovu buldočka, ale také velmi důležitou novinku, a to seznámení s novým standardem plemene.

Odpolední program pokračoval „ Dobročinnou módní show“. Módní show se nakonec zúčastnili téměř všichni, což bylo velmi příjemným překvapením! Někteří účastníci přijeli připraveni a měli modely nejen pro pejsky, ale i pro sebe. I další účastníci však přes počáteční „rozpaky“ nakonec zaimprovizovali, se svými mazlíčky nastoupili a show se zúčastnili!!! Pro Azyl Skřivany se vybrala částka 5.836,- Kč a další materiální pomoc! Děkujeme!

Sobotní program byl završen vyhlášením vítězů, rozdáním cen a dárků. Následoval zasloužený, odpočinkový večer, kdy jsme si u táboráku opekli špekáčky. Někteří si sobotní program protáhli i do pozdních nočních hodin, ostatní šli nabrat síly na nedělní klubovou výstavu :-)

Na závěr bych chtěla moc poděkovat Kateřině Pejšové a Lence Šlaufové, které spolu se mnou program připravili a pomohli sehnat sponzory. Dále patří velké poděkování panu Pavlu Kolářovi za jeho přednášku a samozřejmě nepřekonatelnému moderátorovi a baviči Martinu Novákovi!!!

Největší dík, ale patří všem, kteří se víkendu zúčastnili! Byli jste super parta, která nezkazila žádnou zábavu!!! Doufám, že se všichni sejdeme na další akci KFB :-)

Denisa Šamánková

linka


    
© 2024 Klub francouzských buldočků, z.s.  •  Famfulíkova 1139/2, 182 00 Praha 8  •  IČO: 45250260  •  sitemap  Mapa stránek