Víkend s buldočkem


2. VÍKEND S BULDOČKEM
linka




Předposlední víkend v květnu jsme se sešli, abychom si společně užili 2. Víkend s buldočkem. Místem všebuldočkovského sletu byla i letos Roudná, jen jsme se tentokrát utábořili v kempu Pohoda. Co se programu týče, snažili jsme se poučit i pobavit.

Nachystány byly hned dvě besedy s fundovanými odborníky. O právním postavení psa, změnách v novém občanském zákoníku a kupních smlouvách nás informoval JUDr. Petr Šlauf. Myslím, že nám příjemnou formou rozšířil obzory. Další beseda byla na téma „reprodukce a parazitologie“. Pozvání přijala paní Bc. Vladimíra Tichá, kterou považuji za studnici vědomostí. Mile a vtipně nám vyprávěla mimo jiné o určování vhodného termínu krytí a o krytí samotném. Dostalo se také na otázky, týkající se třeba antiparazitik, demodikózy a podobně. Pamatovaly jsme samozřejmě i na děti, které by se při besedování asi trošku nudily. Nachystáno pro ně bylo puzzle s buldočkama, a to hned ve třech obtížnostech.

Dalším bodem na programu byl i letos „Sranda závod“. Tandem pes a páníček čekal hned po startu tunel. Valná většina psích účastníků si s tím hravě poradila. Obzvlášť, když obětaví páníčci neváhali a plazili se tunelem pejskovi naproti. Nestranný pozorovatel by možná váhal, koho překážková dráha baví více, neboť nasazení dvounožců bylo obdivuhodné. S nefalšovaným nadšením se plazili, přeskakovali, prolejzali pneumatiku a probíhali slalom. Jejich psi je často pozorovali s útrpným pohledem a úvahami na téma abnormální jevy. No ale co, když to ty lidi baví :-)

Vše se běželo na čas a závodníky hecovalo nejen publikum, ale také náš vtipný předseda, který tajně navštěvuje moderátorské kurzy. De facto si na nás svůj slovní projev testuje, což respektujeme a fandíme mu. Doufáme, že až ho zaměstná nějaká TV, nebo radio, zachová nám přízeň :-)

Zlatým hřebem programu bylo opět maškarní. Letos bylo zadáno téma Z pohádky do pohádky a „maškarníci“ přípravu rozhodně nepodcenili. Byli úžasní. Na promenádu vyrazila známa trojka z lesa Řáholce, vodnická rodinka, draci, princezny, Maková panenka a její věrný následovník motýl Emanuel, čarodějnice atd. Na place se ale neproháněla jen „klasika“, na které jsme odchováni my starší :-) Pobavila například i Mimoní rodinka, Batmani a indiáni. Pro zájemce jsme ještě v podvečer připravily výstavní trénink.

Úsilí účastníků víkendu bylo korunováno odměnou. Každý si odnesl některý z krásných sponzorských darů. Všem sponzorům moc děkujeme za podporu akce!!! A těšíme se na třetí Víkend s buldočkem, který bude v květnu 2017 v Marině Orlík. Prostředí je krásné a my organizátoři se budeme snažit, aby i program byl co nejlepší.

K. Pejšová

linka

Na 2. VÍKENDU jsme pro Azyl Skřivany vybrali částku 4.605,- Kč a další materiální pomoc! Všem moc děkujeme!

linka


    
© 2024 Klub francouzských buldočků, z.s.  •  Famfulíkova 1139/2, 182 00 Praha 8  •  IČO: 45250260  •  sitemap  Mapa stránek